Săptămâna trecută, cu ocazia sărbătorilor prilejuite de celebrarea unui an glorios cu mărețe împliniri de la trecerea întru ființă a călătoriei noastre Doar Dus, am scris niște articole.

Practic, v-am zis câte ceva despre cum ne-am pregătit de saltul în gol, ce bagaj am cărat cu noi ca proștii și cât de bine e să ai asigurare de călătorie. În plus, la final, v-am propus și completarea unui mic oracol cu un mic premiu. Ca să mai aflăm și noi una alta despre voi, cititorii noștri.

Mare lucru n-am aflat. N-avem noi așa mulți cititori, iar cei puțini, dar buni, care există, nu s-au îngrămădit să completeze la oracol. După parlamentări și dezbateri seculare între membrii juriului (compus din profesionista echipă Doar Dus) care au durat aproximativ trei minute, am decis și câștigătorul. Nu că nu prețuim toate răspunsurile primite și nu ne-au bucurat fiecare în parte, dar chiar n-au fost așa multe.

Câștigător este…

Așadar, răspunsul ales câștigător de distinșii jurați este cel al Andreei Lupșor. Cu o mențiune onorabilă pentru toți ceilalți 7! Vă pupăm și vă iubim!

Andreea câștigă din partea companiei noastre plurinaționale, anti-șovine și pro căsătorii gay, că nu ne finanțează nimeni practic (nici măcar Soroș), o fotografie de-ale noastre printată pe pânză de pictură, ca să-i decoreze visele și să aibă la ce se uita când ajunge seara acasă obosită după muncă. Că la televizor n-are sens să te mai uiți. Oricum, observăm că ce-i mai interesant se întâmplă oricum în pauzele de publicitate.

Cum banii nu sunt o problemă pentru compania noastră plăcută, vrem să o asigurăm pe Andreea că vom alege cel mai de încredere și scump furnizor pentru tablou, urmând a primi coletul la ușă, cu plata la livrare. Firește, glumim, am promis, acum plătim. Tot ce trebuie să facă e să caute prin miile de poze pe care le-am tot postat până acum și să-și aleagă favorita.

Acum, că am terminat cu suspansul care v-a ținut cu sufletul la gură în fața micilor monitoare, o să vă lăsăm cu câteva dintre concluziile noastre în urma oracolului și cu câteva răspunsuri care ne-au plăcut mult legate de călători și călătorii.

Concluzii

Cititorii noștri sunt și tineri și bătrâni. Partea bună e că toți sunt pasionați de călătorii. Altfel, nu credem că ne-ar mai citi.

Cititorii noștri trăiesc în Iași, București, Onești, Câmpulung, Constanța, Cluj, dar și în străinătate. Sau sunt pe drumuri, ca noi. Ceea ce iarăși e bine.

Cititorii noștri care nu călătoresc mai mult, n-o fac nu pentru că n-ar vrea, ci pentru că banii sunt o problemă. Iară asta nu mai e bine.

Cititorii noștri sunt, pe de o parte curajoși, pe de cealaltă parte lași. Și de ce ar fi altfel?

Cititorii noștri au felurite semne zodiacale, în funcție de ziua și luna în care s-au născut.

Peste 20% dintre cititorii noștri (adică 2 din 8) au numit Mongolia atunci când au fost întrebați ce țară ar vrea să viziteze. Ceilalți rămân împărțiți între America Latină (Mexic, Peru), Asia (Japonia, India) și Sarajevo.

Cu cuvintele voastre despre călătorie

Iată ce ne-a plăcut din ce ne-ați zis:

„Pentru mine călătoriile sunt un fel de terapie. Și m-au ajutat de fiecare dată să mă simt mai bine, să mă regăsesc. Pe lângă acest aspect, bineînțeles, călătoresc pentru a cunoaște oameni, locuri, obiceiuri. Și pe mine (…) N-am avut experiențe prea dure, însă au fost câteva momente în care nu m-am simțit chiar în largul meu: era să mă înec în valurile din Bali, în Iran am stat mereu cu grijă că nu ne ajung banii (acolo nu funcționează cardurile din exterior) și în Tokyo m-a urmărit un nene pe stradă.” Ira, de la călătoreștecuira.ro

Da, Bali nu-i neapărat cel mai rău loc în care să mori, dacă îți vine sorocul, dar despre înec am citit numai lucruri urâte. Bine că ai scăpat teafără, altfel pe cine mai urmărea nenea ăla din Tokyo?

La întrebarea „De ce nu călătorești mai mult?”, Raul de la packtobackpack.com ne răspunde:

„Timp si bani. Tata nu e nici în PSD și nici nu am vreo mătușă în Emirate. Am reușit totuși să călătoresc pentru 4 luni în Asia în 2016, iar anul ăsta plec pentru un an într-o călătorie în jurul lumii.”

Bravo Raul, așa se face! Am auzit că cele mai împlinitoare călătorii sunt cele făcute pe banii tăi, noi n-avem de unde să știm…cât despre tatăl tău, poate nu e timpul trecut. PSD e veșnic!

„Îmi place enorm să călătoresc. Pentru că descopăr cine sunt atunci când sunt departe de tot ceea ce mă face să mă simt confortabil. Pentru că descopăr libertatea absolută și pentru că descopăr în primul rând.” – Smaranda, 40 de ani, din Iași, care la 14 ani a călătorit în URSS îndrăgostită fiind de Petru cel Mare. Petru murise.

„Cum ziceam, la noi în clan nu prea există conceptul de călătorie – la noi, umblatul prin lume e stil de viață. Vine și cu bune și cu rele, dar bunele mereu vor fi mai multe – să cunoști oameni noi, frumoși, fascinanți, interesanți, urâcioși, reci, dar toți plini de lecții de viață, să vezi ce minunății a putut face natura, să simți că fiecare experiență te crește ca om. Lumea după multe călătorii pare tot mai mică, dar imediat ce iți imaginezi că nu prea ai mai avea nimic de descoperit, reușește să te surprindă din nou. Fascinant, nu?” – Claudia Drăgan din Clanul Drăgan. Clan de nomazi, zice ea.

@Diana Pascu, din păcate în perioada aia avem programat un mini-trip prin Vietnam cu niște prieteni veniți în vizită. Dacă treci granița încoa, cu cea mai mare plăcere bem un Saigon Special.

În încheiere nu putem decât să vă recomandăm cu toată inima să călătoriți cât mai mult. Dacă aveți de ales între un televizor nou și o călătorie, între o mașină mai scumpă și alta mai ieftină + călătorie, între un sejur la Mamaia și o călătorie, între un moft și o călătorie, alegeți mereu călătoria. O să vă deschidă mintea, sufletul și încă puțin. Safe travels!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *