Cum astăzi este, oficial, ziua „Un an de Doar Dus”, vă propunem un nou articol în care voi sunteți eroii (bine, o să scriem puțin și despre învățăturile noastre la un an de călătorie) presărat cu poze behind the scenes și un concurs. Citiți până la capăt despre ce e vorba, simt c-o să vă placă.

I-am zis să nu bea înainte de cățărare

Știm că v-am înnebunit cu postările săptămâna asta (despre pregătiri, asigurare de călătorie și bagaje), dar o dată împlinim și noi un an de călătorie. De două ori, de fapt, o dată pe 13, ziua în care am plecat din țară, și, din cauza zborului lung și a diferenței de fus orar, pe 14, ziua când am ajuns propriu-zis în Asia.

E de două ori mai fun, ca și cum ai avea două zile de naștere.

Manual de utilizare

De asta am ținut să dedicăm aproape toată săptămâna unor postări aniversare în care să împărtășim experiența noastră de până acum, iar azi venim cu ceva special. Că tot suntem la un an de blogging, adică undeva între a învăța să scriem și pre pubertate, și cum am văzut că au revenit la modă oracolele, am zis să încercăm și noi unul.

Iar un oracol nu e oracol dacă n-are niște poze funky lipite prin el, am selectat poze care în mod normal n-ar fi văzut lumina internetului. Cu noi în diverse ipostaze haioase, nereușite, instantanee. Majoritatea sunt needitate, așa cum au ieșit din cameră. Găsiți toată galeria la finalul articolului.

Când n-ai destule mâini, dar tre să te cațeri cu tot cu suc

Acum, treaba funcționează în felul următor (pentru inadaptații liceului care n-au completat niciodată un oracol la viața lor):

 • noi punem un set de întrebări și completăm cu răspunsurile noastre
 • voi răspundeți la întrebări în secțiunea de comentarii de sub articol sau pe facebook la postarea de pe pagina noastră
 • după ce ați terminat de completat, dați oracolul mai departe
 • în limbaj de social media, asta înseamnă să dați share la articol pe pagina voastră de facebook
 • duminică, după ce vom fi citit toate răspunsurile, vom alege cel/cea care a completat oracolul cel mai frumos va fi declarat câștigător. Nu vă faceți griji că vom alege după prietenie, dacă ați ajuns până aici sunteți cu toții prietenii noștri.
 • premiul constă într-un tablou (probabil de la cameleo.ro) cu una dintre pozele făcute de noi, la alegerea câștigătorului (de oriunde, facebook, instagram, site). Validarea se va face doar cu dovada share-ului :)!
Scuipând la sămânță de bostan

Simplu! Acum, întrebările.

Oracol de călătorie

 1. Un salut de început…
 2. Cum te numești?
 3. Câți ani ai și ce zodie ești?
 4. Din ce oraș ești și unde locuiești acum?
 5. Ce-ți place la tine?
 6. Dar la noi?
 7. Ce nu-ți place la tine?
 8. Dar la noi? Despre ce ai vrea să scriem mai mult și n-am făcut-o?
 9. La ce vârstă ai ieșit pentru prima dată din țară și unde?
 10. Îți place să călătorești? Dacă da, ce-ți place cel mai mult la călătorit? Dacă nu, de ce?
 11. Care-i țara ta preferată de vizitat, locul în care te-ai întoarce iar și iar? Dar de locuit?
 12. De ce nu călătorești mai mult?
 13. Povestește-ne cea mai dură și cea mai impresionantă (plăcut) experiență din călătoriile tale!
 14. Care-i țara pe care ai vrea cel mai mult s-o vezi, dar n-ai apucat?
 15. Preferi călătoriile pe termen scurt sau lung?
 16. Un mesaj de încheiere, te rugăm!
La doi pui. Cascadă nu era

Pe un ton ceva mai serios acum, întrebările nu sunt neapărat departe de a fi un mini-chestionar sociologic, să înțelegem mai bine cum gândesc alți oameni. Chiar o să facem la final o statistică să vedem cum stă treaba și o s-o publicăm aici. Dacă se strânge un eșantion cât de cât semnificativ.

Răspunsurile noastre

Acum urmează partea în care răspundem la propriile întrebări, condimentat cu experiențele noastre acumulate în ultimul an de călătorie.

Raluca:

 1. Salut!
 2. Eu sunt Raluca. Prietenii îmi mai spun și Smetia sau Cheița.
 3. 29 de ani, sau 30 după calculul vietnamez. Vărsător desăvârșit.
 4. Sunt din București. Momentan îmi fac veacul prin Hanoi, dar știu că nu o să prind rădăcini pe aici.
 5. Îmi place că sunt curajoasă.
 6. Îmi place de noi că suntem un pic cam….duși.
 7. Mi-ar plăcea să am un pic mai multă răbdare…Lucrez la asta.
 8. Hmm. Câteodată ne ia valu’ și mai ratăm să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Numai noi știm câte subiecte avem în cap și nu apucăm să le povestim.
 9. La doi ani, în Germania.
 10. Cred că e evident răspunsul. Îmi place să călătoresc pentru că există în lumea asta mare și minunată lucruri pe care nu le poți învăța doar din manuale.
 11. Fiecare țară cu șpilul ei. Nu am dat încă peste o țară în care nu m-aș întoarce. Probabil influențată de prezent, aș zice că Vietnamul e no. 1.
 12. O să fiu sentimentală. Cele mai dure clipe atunci când călătorești pe termen lung sunt alea când realizezi că ratezi momente super importante din viața prietenilor. Când a născut Matilda. Când Ralucile au avut nevoie de mine. Pentru partea a doua a întrebării, momentul meu impresionant a început acum 365 de zile and still counting.
 13. Nu am o țară anume pe care vreau să o vizitez.
 14. Are you serious?!
 15. Lungi, evident! Să am timp să mă bucur și să învăț cât mai multe despre locurile pe unde ajung.
 16. La mulți ani călători, nouă!
La piață

Alex:

 1. Ola!
 2. Mă numesc Alexandru Ștefan Varninschi și uneori simt că am cel mai lung nume din lume. Dar mă recomand drept Alex și asta îmi mai oferă niște timp.
 3. 28 de ani. Faptul că am o prietenă mai în vârstă decât mine mă face „pilot” în Vietnam. Așa le zic ei bărbaților ca mine, cu neveste mai bătrâne, de pe timpul războiului – nu mai rețin exact de ce.
 4. Iași. Hanoi pentru încă câteva luni.
 5. Îmi place că în ciuda fricii, nu m-am dat înapoi de la nimic (sunt o fire mai anxioasă de câțiva ani, cu atacuri de panică and what not, dar asta nu m-a oprit să cutrier toate coclaurile unor țări a căror limbă n-o vorbesc și să ajungă în pustietăți – numai eu știu cât de greu a fost să mă lupt cu propriile gânduri, dar am biruit mereu și n-am pățit nimic. Și asta mă face să merg în fiecare zi mai departe).
 6. Îmi place că reușim să rămânem lucizi chiar și atunci când ne iese tot ce ne-am propus. Îmi place că după noaptea horror petrecută în spitalul groazei din Phu Quoc (cu toxiinfecție alimentară extrem de…explozivă) ne-am mobilizat și am mers mai departe fără gândul de a ne întoarce acasă unde-i „cald și bine”.
 7. Nu-mi place că pierd vremea prea mult și deși știu că nici o clipă nu merită irosită, totuși o fac.
 8. La noi nu-mi place că suntem cam dezorganizați. Asta are dezavantajul de a consuma mai mulți bani, dar pe de altă parte ne scoate în cale neprevăzute dintre cele mai mișto. Oameni faini pe care i-am întâlnit întâmplător, locuri în care am ajuns din greșeală și ne-au dat pe spate etc. Nici acum dacă mă întrebi ce prefer între a călători organizat sau a lăsa totul la voia întâmplării nu știu ce-aș răspunde. De unde se poate înțelege că mă preocupă cam mult problema banilor.
 9. La 18 ani în Lithuania! Lithuania, pentru numele Domnului, cine iese prima dată din țară în Lithuania?! Zic merci, că a fost un proiect finanțat de liceu și dacă nu intram pe listă nici Lithuania n-o pupam. În răstimp colegii mei făceau Grecia, Franța, Italia, unii și Thailanda, în fiecare vacanță.
 10. Mda, îmi place să călătoresc. La călătorit cel mai mult îmi place că deschide mintea într-o măsură mult mai mare decât o carte citită, spre exemplu.
 11. Cred că acum m-aș întoarce în Thailanda. Realizez câte am ratat și câte mai erau de văzut în țara aia minunată.
 12. Din lipsă de bani, s-o spun pe aia dreaptă. Și acum, dacă aveam bani, n-am fi stat în Hanoi, ci probabil am fi undeva pe-o insulă în Malaezia căutând giboni sau ceva.
 13. Cea mai dură a fost atunci când a trebuit să mă duc la baie de urgență în spitalul din Phu Quoc și din buda turcească ieșeau pumni de gândaci cât degetul mare al lui Goliath. Am zis că dacă nu mă doboară infecția, sigur mă pun ăștia la pământ. Iar cea mai plăcută a fost atunci când ne-am făcut prieteni stând la masă la restaurant și au sfârșit prin a ne surprinde plătindu-ne cina (vezi, tot la bani mă gândesc). Și ne-am tot revăzut după aceea, până au plecat înapoi în State. Pentru că relațiile cu alți oameni buni sunt o idee mai puternice decât un peisaj. Sau, nu știu…
 14. SUA
 15. Cred că îmi place să fiu într-o călătorie continuă cu episoade de explorat intens, câte 2-3 săptămâni și apoi pauză o lună – două. Dar toate trebuie să se petreacă în cadrul aceleiași aventuri. Ca acum de exemplu. Stai, eu tocmai îmi trăiesc visul!
 16. Safe travels!
Poziția cocorului șugubăț

Spor la completat, spor la explorat și ne-auzim curând!

 

9 thoughts on “Oracol de călătorie și CONCURS la un an de Doar Dus

 1. 1. Seerus, ma, ciocoflenderilor!
  2. Ma numesc Mircea Barbu. Este un nume predestinat maretiei culturale, dar n-a fost sa fie. Ma mai cheama si Cosmin, dar nu e cazul sa retineti asta.
  3. Am 33 de ani. Stiu, nu-i arat. Multi imi dau peste 40. Sunt Taur, dar n-as putea sa va spun ce inseamna asta.
  4. Locul nasterii? E complicat, vorba Facebook-ului. M-am nascut in judetul lui Dragnea, la Rosiorii de Vede, dar mi-am petrecut mai bine din jumatate de viata la Cluj, iar acum locuiesc in Bucuresti. N-as putea sa va spun exact de unde sunt. Sunt si asta e bine.
  5. Autoironia. Asta imi place la mine. Nu ma iau niciodata prea in serios si stau departe de cei care o fac.
  6. La voi, per ansamblu, imi place vibe-ul. Individual, as spune ca la Raluca imi place mult spiritul de aventura si la Alex dorinta constanta de a fi un om mai bun.
  7. Ce nu-mi place la mine? Lehamitea. Daca nu ma pasioneaza ceva, profesional sau personal, am nevoie de stimul constant ca sa duc lucrurile la bun sfarsit.
  8. Ca nu v-ati decis sa calatoriti si voi intr-o zona in care sa-mi pot permite sa va vizitez. Gen Moldova. Sau prin Balcani. Asta nu-mi place. Si daca tot suntem aici, as vrea sa scrieti mai mult despre harfele pe care le vedeti zi de zi pe acolo. Da, ati inteles?
  9. Prima data am iesit din tara la 21 de ani. In SUA via Budapesta. Cand am ajuns in State, de emotie sau din neatentie, mi-am pierdut toți banii pe care ii aveam de mancare si chirie (eu si acum sustin ca mi-au fost furati, dar ma rog) si am mancat hot-dogs timp de trei saptamani, pana la primul salariu.
  10. Pai imi place, ca altfel n-as mai lucra in presa. Cui nu-i place sa calatoreasca? Mai ales pe banii altora.
  10. Cred ca Orientul Mijlociu. Siria inainte de razboi (Alep-ul) sau Kurdistan-ul irakian de acum. Și de locuit, și de vizitat iar și iar.
  De ce nu călătoresc mai mult? N-am bani, tati. Csf.
  11. Pff.. Cea mai dura experienta de calatorit? Pistolul la cap la 2 noaptea intr-un filtru de control de la granita cu Crimeea se pune? Daca nu, autostop-ul de la granita siriano-irakiana la cea cu Iran-ul, cu oprire de schimbat masina la 40 de km de Mosul? Desigur, ar mai fi amintiri din Cernauti, Odessa si Chisinau care ar fi mai bine sa ramana pe mute. Prietenii stiu de ce.
  12. N-as spune ca e o tara pe care imi doresc neaparat s-o vizitez si n-am apucat. Poate un oras: Sarajevo.
  13. N-am preferinte la durata calatoriei. Atat cat am bani si chef.
  14. Sa fiti iubiti! Si noi cu voi.

 2. 1. Này! [Așa se zice în vietnameză la salut? Google asa zice :))]
  2. Andreea L. L vine de la celălalt prenume pe care aproape nimeni nu mi-l știe. Poate și de la numele de familie.
  3. 26 de ani. Berbec cu acte în regulă.
  4. București și… tot București, deși în ultima vreme mă tot gândesc că mi-ar plăcea să fac o schimbare de adresă. Orașul ăsta m-a epuizat mai devreme decât mă așteptam.
  5. Îmi plac entuziasmul meu neobosit și optimismul aproape atotprezent. E o combinație care face ca la final de zi să mă culc aproape mereu mulțumită.
  6. Că ați avut curajul să vă puneți la încercare limitele. Și că n-ați căzut în plasa travel writing-ului din zilele noastre, cu texte scurte de tip „How-To” sau „Top 5… ”. Also, faceți niște poze tare faine!
  7. Nu-mi place că-s prea timidă, ba chiar dau înspre „social anxiety”. Dau vina pe ai mei, că nu mi-au luat cățel niciodată și mi-au înfrânat dezvoltarea emoțională.
  8. Până acum m-ați surprins plăcut de fiecare dată, deci fără comentarii negative. Chapeau!
  9. Aveam cinci ani când am fost cu bunica în Suedia, în vizită la unchiul meu. Culmea e că-mi aduc aminte destul de multe lucruri.
  10. Dacă nu-mi plăcea să călătoresc, cred că nu v-aș fi citit, nu? De ce…? Pentru că lumea asta e atât de mare și-atât de frumoasă, încât cred că ne-am irosi viața dacă n-am încerca să descoperim măcar câteva, cât putem, din ea. Din păcate, e mult prea mare pentru posibilitățile oricui, n-ai cum s-o cuprinzi pe toată.
  11. M-aș întoarce peste tot pe unde-am fost…dar cumva singurul loc în care am tot revenit e Italia. Dacă vorbim strict de orașe, Istanbulul iese însă pe primul loc. Pe termen lung cred că m-aș muta în Spania. Am un feeling că m-aș simți bine și în Australia.
  12. Money money money? Problema tuturor, nu? Știu că aș putea să pun deoparte mai mulți bani pentru călătorit decât fac deja, dar uneori tentațiile confortului de zi cu zi sunt mai mari.
  13. Cred că mă pot considera norocoasă, n-am avut parte de experiențe dure până acum. Cea mai plăcută experiență – și cea mai surprinzătoare – cred că a fost când am descoperit câtă liniște – la propriu și la figurat – poți găsi într-o moschee micuță, ascunsă prin Istanbul.
  14. Grea alegere… Îmi doresc foarte mult să ajung în Portugalia și în America de Sud (știu că e continent, dar mi-e greu să aleg doar o țară).
  15. N-am avut ocazia de a călători pe termen lung până acum, așa că nu pot să mă pronunț. Dar una e când pleci undeva zece zile, alta e când stai câteva luni, nu?
  16. La încă mulți ani pe drumuri!

 3. 1. Hai Ni Hao – asa ma saluta copii in China 🙂
  2. Claudia Dragan AKA Francesca, Kala, ClauBau, Zmeița si altele.
  3. 36 si sunt mai berbeaca decat mi-ar placea.
  4. Onesti iar acum sunt, ca dintotdeauna, in drum spre alte meleaguri. probabil ca vin dintr-o familie cu un pronuntat spirit nomad. cannot help it!
  5. Ca am un spirit liber, neinfricat si totusi fragil.
  6. Pai, cred ca am dat de voi chiar mai pe la inceputul calatoriei voastre si cum eram si eu abia ajunsa in Asia am simtit ca suntem parte dintr-un spirit mai extins asa care exploreaza partea aia a lumii. Plus ca sunteti curajosi, curiosi si exploratori. My kind of people.
  7. uff! Comoditatea, lipsa totala de rabdare, orele neterminate de cantarire a situatiilor dupa care inevitabil fac ceva complet negandit si neasteptat (uneori ma sochez singura), plus vesnica si neobosita incapatanare.
  8. Mi-ar placea sa vad mai multe povesti despre oamenii pe care ii intalniti si particularitatile pe care le observati – interactiunea umana este una din fascinatiile mele, poate de aia 🙂
  9. Cred ca la 5 ani in Cernauti. Am un urs mare drept amintire de acolo. A naibii urs, inca mormaie :))))
  10. Cum ziceam, la noi in clan nu prea exista conceptul de calatorie – la noi, umblatul prin lume e stil de viata. vine si cu bune si cu rele, dar bunele mereu vor fi mai multe – sa cunosti oameni noi, frumosi, fascinanti, interesanti, uriciosi, reci dar toti plini de lectii de viata, sa vezi ce minunatii a putut face natura, sa simti ca fiecare experienta te creste ca om. Lumea dupa multe calatorii pare tot mai mica, dar imediat ce iti imaginezi ca nu prea ai mai avea nimic de descoperit, reuseste sa te surprinda din nou. Fascinant, nu?
  11. M-as intoarce in Cambogia si Indonezia. Ambele fascinante pana acum. De locuit, locuiesti cu drag acolo unde ti-s oamenii cei mai dragi si unde ai ceva semnificativ de facut. Asta se mai tot schimba la unii oameni.
  12. Uneori am nevoie sa ma mai reconectez cu oameni si parti importante din viata mea. nu toate sunt asa dinamice si mobile ca mine si atunci revin eu la ele. Dar calatoresc destul.
  13. Cel mai greu a fost cand am stat in Franta la un couchsurfer, intr-un satuc uitat de lume, care si-a pierdut un pic cunostinta dupa one very wild night. Am sunat la salvare si apoi am umblat ca nebuna pe jos sa gasesc un hotel/hostel etc. Aveam prima mea experienta de calatorit on my own si nu beneficiam nici de un sfert din tehnologia asta de azi. Am gasit cazare si oameni buni. Am invatat oricum o lectie mai mult decat utila: sa nu lasi panica sa decida in locul tau. In categoria AWESOME trebuie sa pun orele petrecute cu o gasca de pisici de mare in Oceanul Indian. Acolo am invatat cat sunt de mica. Dar cum sunt fascinata de viata subacvatica ma astept sa nu ma opresc chiar la pisici de mare si sa ma intalnesc si cu alte vietati mai mari.
  14. Mongolia. Am zero asteptari si o chemare inexplicabila – sa vedem ce iese.
  15. Prefer sa urmez chemarile interioare. Am avut unii ani cuminti, cu studii, prieteni, relatii, joburi de cariera in acelasi loc si am avut ani petrecuti explorand cu totul alte locuri, tari, orase, oameni, domenii de activitate. Pot spune ca nu prea aleg niciodata vacante/calatorii in sensul clasic (de sejur) al cuvantului.
  16. “Some beautiful paths can’t be discovered without getting lost.”― Erol Ozan

 4. 1. Salut dragilor !
  2. Virgil George Graur.
  3. 54, Capricorn.
  4. București, București.
  5. Hm…
  6. Aș fi făcut exact ceea ce faceți voi
  acum. Asta îmi place la voi.
  Îndrăzneala și curajul vostru și nu
  în ultimul rând felul hazliu cum
  vă spuneți povestea.
  7. Ce nu-mi place la mine ?
  Că nu pot opri timpul…
  8. E asta-i !
  Despre felul în care vă vedeți
  unul pe celălalt în aventura
  voastră.
  9. Cred că 16, 17 ani. Marea
  Britanie.
  10. Îmi place foarte mult să călătoresc. Îmi place foarte mult să cunosc oamenii, cum taiesc ei, obiceiurile lor, cum construiesc, cum gătesc, cum văd ei lumea.
  11. Nu am o țară preferată. Deși…
  Ba nu, încă n-am ajun în Asia.
  Cred că tot în România aș locui.
  12. Sunt mai multe motive.
  Când am ocazia să o fac, nu ratez.
  13. Am foarte multe amintiri din locuri extraordinare. Am călătorit
  foarte mult.
  14. Rusia, extremul orient și Patagonia, un alt capăt de pământ.
  15. Lung !
  16. La mai multe ! Clar, calatorii !
  Să vă aveți bine unul cu altul
  🙂

 5. 1. Salut!
  2. Smaranda
  3. 40 (acuși și unu). Balanță forever 🙂
  4. Iași. Tot Iași 🙂 Nu m-aș gândi la niciun alt loc mai bun unde să locuiesc. Acasă e acolo unde e inima, nu-i așa? 🙂
  5. Că sunt pasională și nu trăiesc cu jumătăți de măsură.
  6. Același lucru ca și la 5 :)) Plus că Raluca e Vărsător, semn de aer ca și mine, plus că cel mai bun prieten al meu e Vărsător, deci mna, deja o grămadă de chestii esențiale. Și că trăiți fără regrete.
  7. Nu-mi place că am multe frici. Pe care le mai și dezvolt pe drum, adică mă trezesc pac, mi-e frică de chestia asta, wow, de când și până când, nici măcar nu am încercat vreodată. Și dă-i și luptă să depășesc. În fine, înțelegeți voi.
  8. Păi nu prea am. La modul sincer. Dacă nu mi-ar plăcea ceva la voi ar însemna că ar trebui să am un model prestabilit despre cum ar trebui să fiți. Și despre ce ar trebui să scrieți. Și nu am. Adică e o aventură, a voastră, superbă, la care ați ales să ne faceți și pe noi părtași. Și pentru asta vă sunt foarte recunoscătoare. Și mă simt și foarte privilegiată. Mulțumesc.
  9. La 14 ani (cred). URSS, pe atunci. Moscova, Sankt Petersburg, Kiev. Nu o să uit niciodată călătoria asta. Eram fermecată de Rusia, îndrăgostită de Țarul Petru cel Mare, na, din astea.
  10. Da, îmi place enorm să călătoresc. Pentru că descopăr cine sunt atunci când sunt departe de tot ceea ce mă face să mă simt confortabil. Pentru că descopăr libertatea absolută și pentru că descopăr în primul rând.
  11. Deocamdată, Italia. Dar mai am atâtea de văzut, încât nu e nici pe departe un răspuns definitiv. De locuit, România. Repet, acasă e acolo unde e inima 🙂
  12. Din cauza responsabilităților și a job-ului.
  13. Cea mai dură (și cea mai emoționantă): mergeam prin Istanbul, prin soarele necruțător de iunie, căutam epuizată Biserica Chora și nu o găseam. Am greșit drumul, am întrebat, în cele din urmă am găsit. Și era în renovare. Mergeam de 3 ore prin soare, erau orele de vârf ale amiezii. Și m-am așezat pe o bancă, la umbră. În fața mea, o femeie, în vârstă, musulmană, cu hijab și Coranul în mână. Se ruga, așteptând. Și am tăcut, respirând din greu, uitându-mă la ea, netulburată de prezența mea, uitând de insolație, de transpirație, de lume, de unde mă aflam. Frumoasă, niște ochi…. N-am să uit nici momentul ăla.
  14. Japonia.
  15. Prefer călătoriile. De principiu de lungă durată, dar nu fac mofturi. Oriunde pot să mă duc și oricât pot să stau consider că e un privilegiu enorm.
  16. Regretul e singurul sentiment pe care nu vrei să-l ai în momentele cu adevărat critice. Când totul e în joc. Așa că Să călătoriți mereu, fără regrete! Și să fiți buni unul cu altul, întotdeauna! Godspeed!

 6. 1.Hey hey…suflete fara chei!
  2.Diana Pascu sau mai simplu Pascu….enchanté
  3. 28 proaspeti…fecioara aiurita si ametita (:
  4.Campulung, oras de munte…bani putini si … vise multe.
  Bucuresti acum ca na..asa se auzea in micul orasel de munte…ca asta e orasul tuturor posibilitatilor, …bleah
  5. Cred cu tarie in faptul ca viitorul apartine celor ce cred in frumusetea propriilor vise!
  6. si la voi ca faceti ce-mi doresc sa fac si eu…si ca scrieti bine tare
  7. Ca nu reusesc sa povestesc frumos tot ce-am vazut in lumea asta de la 14 ani incoace(mi-as dori un blog da nu-mi iese textul)….a da… si n-am frate rabdare deloc!
  8. la voi imi place tot…si despre orice ati scrie o sa va citesc cu drag.
  9. la 14 ani cu procura in mana…de revelion la Milano in tabara religioasa (Doamne ajuta a fost cea mai ieftina varianta:))
  10.ooo da…imi place maxim….imi place senzatia de libertate pe care o am atunci cand sunt pe drumuri.
  11. M-as intoarce iar si iar in Cuba pentru ca am intalnit cele mai pure suflete, am mancat cea mai buna langusta la señora Fefita, pentru rom si cola si casa de la música.Si as locui in Provence ca-mi place mult acolo.
  12. as da vina pe boala asta Crohn care s-a lipit de mine si nu ma lasa in pace si pe faptul ca la doua luni trebue sa fiu la spital la tratament dar adevarul e ca…n-am bani 😀
  13. Pai mi s-a parut dura treaba cand soferul Ladei(da, masina Lada…an fabricatie 1976) pe care o inchiriasem sa mergem in parcul natural Topes de Collantes s-a gandit sa ne arate calitatile lui de Fernando Alonso si s-a luat la intrecere cu o alta frumusete din epoca de aur , pe un drum al dracului de instabil, fara parapeti si cu o prapastie de unde isi tragea roata din dreapta spate la fiecare curba…pffff…Cat despre sentimentele placute, incep de la aterizare oriunde m-as duce.
  14. Mexic, Peru sau mai bine zic America Latina toataaa!!
  15. Pai eu le-as prefer pe cele pe termen lung da na…ma multumesc si cu mai multe si scurte:)
  16.De incheiere eu si prietenii mei facem o Thailanda si Cambodgia de la jumatatea lunii noiembrie spre decembrie, ca tot spunea tipul cu numele cel mai lung ca a ratat locuri pe acolo..mi-ar placea sa stam la un Chang.
  Daca nu pot sa va spun face2face sa aveti calatorii lungi si frumoase…atunci va zic aici!Take care!

 7. 1. Aloha
  2. Raul
  3. 29, Varsator
  4. Constanta, dar stau in Londra de 5 ani. Peste o luna plec intr-o calatorie in jurul lumii, fara nici un plan de a ma intoarce undeva anume.
  5. Ca am vazut pana acum peste 40 de tari
  6. Ca va bucurati de viata si calatoriti in stil
  7. Sunt cam negativist de multe ori
  8. Cover photo-ul de la postul asta. Nu e frumos sa stati cu spatele la noi 🙂
  9. In Italia pe la 16 ani. Eram intr-un grup de teatru de liceu si am fost la un festival in Sardinia.
  10. Cand calatoresti interactionezi cu atat de multi oameni si majoritatea sunt fara stres. Vezi locuri noi. Culturi noi. Mancare diferita. Experiente noi.
  11. Nu sunt genul care se intoarce intr-un loc de mai multe ori. Sunt atatea locuri unice care trebuie vizitate iar timpul e limitat. Mi-a placut foarte mult Japonia, dar nu cred ca as putea locui acolo. Tot pe undeva prin Europa ma gandesc sa ma intorc.
  12. Timp si bani. Tata nu e nici in PSD si nici nu am vreo matusa in Emirate. Am reusit totusi sa calatoresc pentru 4 luni in Asia in 2016 iar anul asta plec pentru un an intr-o calatorie in jurul lumii.
  13. Pana acum am fost norocos, nu am avut parte de chestii neplacute. Poate a fost mai extrema calatoria cu microbuzul prin Peru la 4000m altitudine vazand macarale scotand din prapastie masini. M-a impresionat foarte mult Cuba, a fost ca o calatorie in timp in perioada Romaniei comuniste.
  14. Mongolia, poate cu Mongol Rally
  15. Tot felul de calatorii
  16. Safe travels!

 8. 1. In loc de titlu, va salut multiplu! (parca asa era, nu?)
  2. Ira
  3. 28, leu
  4. Din Bucuresti, iar de trei luni am inceput sa iau la rand orasele Belgiene. Momentan stau in Louvain-la-Neuve, un mic orasel studentesc.
  5. Ca lucrez pentru a-mi indeplini visurile.
  6. Stilul fotofrafiilor este primul lucru care m-a atras la voi. Si numele paginii/blogului, foarte inspirat si cu un impact puternic (cel putin asupra mea).
  7. Imi impun singura limite. Insa e bine atunci cand reusesc sa le depasesc.
  8. Mereu mi-am dorit sa scrieti mai multe despre ceea ce v-a motivat sa plecati, iar seria de articole din aceasta luna nu poate decat sa ma bucure.
  9. Pe la 17 ani, in Bulgaria, la Balchik. Insa ce-a de-a doua iesire a avut un impact mai mare asupra mea, am facut un road-trip cu ai mei prin Viena, zona montana a Austriei si Italia.
  10. Pentru mine calatoriile sunt un fel de terapie. Si m-au ajutat de fiecare data sa ma simt mai bine, sa ma regasesc. Pe langa acest aspect, bineinteles calatoresc pentru a cunoaste oameni, locuri, obiceiuri. Si pe mine.
  11. E tare grea intrebarea asta pentru ca n-am o singura tara preferata: in Italia m-as intoarce pentru ca mi se pare incredibil de frumoasa si as vrea s-o vad pe toata. De Indonezia m-am indragostit si imi pare rau ca am stat prea putin, as vrea sa ma intorc la oamenii aia cu cele mai frumoase zambete. Grecia mi-a oferit unele dintre cele mai frumoase peisaje, asa ca mai vreau. Visul meu de vreo 7 ani asa e sa locuiesc in Paris. Nu suport, insa, birocratia frantuzeasca si cumva mi-a mai taiat din entuziasm. Macar acum sunt aproape si-l pot vizita des.
  12. Lucrez la o modalitatea de a putea face bani ”pe drum”. Pana atunci, 9 to 5 sa am bani de calatorii.
  13. N-am avut experiente prea dure, insa au fost cateva momente in care nu m-am simtit chiar in largul meu: era sa ma inec in valurile din Bali, in Iran am stat mereu cu grija ca nu ne ajung banii (acolo nu functioneaza cardurile din exterior) si in Tokyo m-a urmarit un nene pe strada. Momente frumoase sunt muuulte, insa amintesc cateva: ospitalitatea iranienilor care ne invitau sa dormim la ei si ne ofereau mereu cate ceva (am primit paine, inele, ajutor cu apeluri telefonice), insula Langkawi pe care am ales-o la nimereala pe harta si mi s-a parut wow, caprioarele din Japonia care ne salutau facand o mica plecaciune.
  14. Visul meu de-o viata a fost sa vizitez Japonia, iar asta s-a intamplat in primavara. Acum incep sa dezvolt dorinta pentru a merge in India. Inca mi-e frica si ma intriga, dar mi se pare fascinanta.
  15. Momentan am avut parte doar de calatorii scurte, asa ca nu pot face comparatie. Imi doresc tare mult sa incerc si cealalta varianta.
  16. Bucurati-va la maxim de experienta! (si nu uitati sa impartasiti cu noi cele mai frumoase momente!)

  (nu vreau sa ma inscriu la concurs, dar imi era tare dor sa completez un oracol)

 9. 1. Yellow
  2. George
  3. Haha, 29 de ani, mândru Taur, născut în Anul dragonului
  4. Din metropola Botoșani am ajuns în vârful Ardealului, în Cluj.
  5. Că sunt mare fan Simpsons. I REALLY like that about me.
  6. Că Varninschi e din Moldova și că Raluca e de treabă. FINE! Amândoi sunteți!
  7. Cer prea mult de la oameni. Să fie ordonați, să știe cum să curețe un aragaz. Chestii din astea, dobândite după atâția ani de stat în chirie cu alți oameni.
  8. Guys, scrieți despre ce vreți. Numai scrieți curat și onest. Și zâmbiți mai mult în poze!
  9. Pff, 20 de ani.  în Belgia.
  10. Îți place să bei vin? Of course I do. Și tot asta îmi place la călătorit, că pot să beau vin. Sau bere. E mișto să călătorești că așa-ți dai și tu seama unde îți poate fi mai bine. Sau mai rău. Îți dai seama de ce ai, asta fac eu prin călătorit.
  11. Măi, nu știu dacă am găsit țara preferată. Am nevoie de ceva timp să stau într-un loc, ca să-mi dau seama dacă-mi place sau nu suficient de mult cât să mă mut acolo. De întors mereu și mereu, hm, ar fi în Strasbourg – unde am găsit o terasă atât de mișto.
  12. Pentru că un bilet de avion nu costă cât un pachet de țigări. Încă.
  13. Cea mai dură? So far, totul a fost bine. Nu am de ce să mă plâng, chiar deloc. Poate de prețuri, but lets not compare apples with oranges.
  14. Mongolia. Pentru tot ce înseamnă sălbăticia, caii și corturile rotunde.
  15. Ce-ar fi să le combinăm? Fiecare vine cu o experiență diferită, așa că merită ambele încercate dacă-i buget.
  16. Să nu mai veniți acasă! Poate doar în vizită! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *