Am plecat din Ha Giang cu inima ușor îndoită, căci am lăsat în urmă niște oameni și niște locuri mișto. Ăsta e dezavantajul când stai prea mult într-un loc, apuci să te atașezi. Dar pentru noi a fost mai important angajamentul pe care ni-l luasem față de soare, să-l urmărim pe unde s-o duce. În nord venise frigul, așa că am pornit spre sud.

Prânz în cartierul francez
Prânz în cartierul francez, Hanoi

În drumul spre Saigon ne-am oprit două zile în Hanoi, capitala Vietnamului. Dacă prima dată când am aterizat aici totul ni s-a părut înfiorător, de data asta impresiile sunt la polul opus. Un factor important a fost și vremea, mult mai temperată în perioada asta a anului. Am putut să vizităm în voie, de dimineață până seara, fără să simțim căldura sau oboseala.

Ha Noi Ca Phe
Ha Noi Ca Phe

Hanoiul nu e un oraș scump, deși e plin ochi de turiști occidentali. Nu stăm acum să vă dăm sfaturi și prețuri, pentru că n-are nici un sens. Doar biletul de avion ce-i mai scump, în rest distracția, mâncarea și cazarea sunt ieftine chiar și după standarde românești. Ce vă putem spune cu siguranță este că trupul neînsuflețit, dar îmbălsămat, al lui Ho Chi Minh se va întoarce de la Moscova după 6 decembrie. Momentan e la băi alături de camarazii săi Stalin și Lenin (probabil și Mao?!) pentru tratamente rejuvenante.

Ho Chi Minh Mausoleum
Ho Chi Minh Mausoleum, închis. Nu e nimeni acasă.

Noi ne-am distrat în Hanoi, am dat în sfârșit de gustul mâncării vietnameze pe care o laudă toată lumea, ne-am simțit grozav una peste alta și o să ne mai întoarcem.

Dacă v-a plăcut clipul, nu uitați să like&share (și subscribe pe youtube, dacă tot e…)! Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *